Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 36
За місяць : 1218
Кількість
статей : 980
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Резервний фонд
Резервний фонд

Резервний фонд – допоміжна частина фонду бібліотеки, що використовується для заміни в основному та підсобних фондах бібліотеки та її філіях втрачених користувачами або зношених документів, а також при створенні нових філій.

Р. ф. створюється у складі обмінного фонду з документів, що надходять до обмінного фонду. Р. ф. формується відповідно до профілю бібліотеки, включає як видання поточного року, так і за минулі роки, вітчизняні та зарубіжні, на різних мовах. Документи Р. ф. є дублетними по відношенню до інших фондів бібліотеки.

Організація та облік цього фонду здійснюється відповідно до вимог, установлених для обмінного фонду. На резервний фонд ведеться окремий каталог або картотека.

Р. ф. зберігається окремо, для обслуговування користувачів не використовується.

 

Джерела

 

Інструкція “Про організацію та порядок обміну, перерозподілу і розповсюдження документів серед бібліотек України через систему обмінних фондів” затверджено наказом Міністерства культури і туризму України від 23 березня 2005 р. за № 152.

Терминологический словарь по библиотечному делу и смежным отраслям знания / РАН. Б-ка по  естеств. наукам ; [Сост. : Высоцкая З. Г. и др.]. — М., 1995.

Селіверстова Ольга Михайлівна
Статтю створено : 09.02.2015
Останній раз редаговано : 10.02.2015